Hidegen sajtolt olaj napraforgóból

  • 2015. június 28. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Hidegen sajtolt olaj
Hidegen sajtolt olaj

Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra a fogyasztók, hogy egészségesebb táplálékot tudjanak előállítani maguknak egyszerűen. A hidegen sajtolt olaj teljes mértékben kielégíti a vásárlók igényeit, hiszen minden értékes tápanyag megtalálható benne, a speciális eljárásnak köszönhetően. Az olajokat nem mindenki részesíti előnyben, pedig ha megfelelő módszerrel készülnek, akkor igazán ínycsiklandozóak tudnak lenni. Alapvetően kétféle sajtolási eljárást különböztetünk meg. Az egyik a hideg, a másik pedig a meleg sajtolás.

A kettő között egy igazán említésre méltó eltérés van, ami nem más, mint a készítés során alkalmazott hőfok. Az első variációnál hideg vizes átmosást használnak, ami segít a magokban megtalálható vitaminoknak és ásványi anyagoknak megmaradni. Ugyanis a meleg sajtolás következtében megesik, hogy az elkészült végtermék (olaj) vitamin és nyomelem tartalma csökken, ezáltal nem fogja a szervezetet ellátni annyi tápanyaggal, amennyivel kellene. A hidegen sajtolt olaj jótékonyan hat az egészségi állapotra és az ételeket is kiváló ízűvé varázsolja.