Könnyű a rosé bor
- 2014. október 8. szerda
- By Admin: rendgazd
- Comment: 0
A kékszőlőkből nyerik a vörösborokat. Ezek lehetnek könnyebb és nehezebb borok. Amennyiben a muston rövidebb ideig hagyják a héjat, akkor úgynevezett rosé bor keletkezik. Ezek általában könnyebb borok, hiszen a rövidebb ideig tartó héjon történő áztatás miatt, kevesebb a csersav bennük. Ennek ellenére egyre népszerűbbek, vagy éppen azért azok. A hölgyek körében is igen kedveltek, éppen könnyedségük miatt, különösen akkor, ha még szódavízzel hígítják.
Hazánkban nem régóta népszerű a rosé bor, valójában az utóbbi években emelkedik rohamosan a népszerűsége. A polcokon gyönyörű, rózsához hasonlító színével hívja fel magára a figyelmet, de vannak élénkpiros színűek is. Különlegesen gyümölcsös íze akkor jut kifejezésre igazán, hogyha a megfelelő hőmérsékletre hűtik. A többi borral ellentétben, amit pincehidegen illetve szobahőmérsékleten ajánlanak fogyasztani, a rosé bor fogyasztási hőmérséklete kifejezetten hideg, 7-9 fok. Nem tartozik a drága borok közé, viszont könnyed íze miatt, nagyon jól illik a könnyű ételekhez.