A csepegtető rendszer egy takarékos megoldás

  • 2018. december 4. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A kertek öntözése fáradtságos és hosszú munka, de szerencsére erre ma már sokféle megoldás létezik. A csepegtető rendszer fő feladata, hogy a vizet takarékos módon juttassa el a növénynek arra a részére, ahol leginkább szükség van rá. A jó tulajdonságai közé tartozik, hogy ezzel a módszerrel nem párolog el egyetlen csepp víz sem.

Ezzel szemben a szórófejes öntözésnél nagyon nagy a pazarlás. A csepegtető rendszer pontosan annyi vizet ad az adott növénysornak, amennyire szüksége van, sem többet, sem pedig kevesebbet. A telepítésnél leginkább arra kell figyelni, hogy az összetoldásokat alaposan húzza meg annak érdekében, hogy a nyomás le ne rúgja a csövet.

Ennek az elkerülésére van még egy megoldás, mégpedig az, hogy egy nyomáscsökkentőt szerel a berendezés elejére. A csepegtető rendszer alkalmas különböző parkok, közterületek, növényházak öntözésére is. Ha takarékoskodni szeretne a vízzel, akkor bátran válassza ezt a megoldást, mivel biztosan nem fogja megbánni! Nézzen körül a különböző fajtái között!