A csoki egészségügyi hatásai

  • 2016. május 16. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
A csoki nem csak finom, hanem egészséges is
A csoki nem csak finom, hanem egészséges is

Egy finom édességnek nemcsak a gyermekek örvendenek, hanem sok felnőtt is élvezettel fogyasztja. A csoki az egyik legnépszerűbb ilyen édesség.

Érdemes tudni erről a termékről, hogy sok édességgel ellentétben, rengeteg jótékony hatása is van a szervezetre. A csoki gyártása során felhasznált kakaó ugyanis antioxidánsokat és flavonoidokat is tartalmaz. Az előbbinek a szabadgyökök megkötésében van szerepe, míg az utóbbi a fiatalság megőrzésében segít.

Ugyanakkor a csoki fogyasztása során, úgynevezett boldogsághormon is felszabadul, ami stimulálja az agyunk boldogságérzetért felelős központját. Csökkenti a stresszt és antidepresszáns hatása sem elhanyagolható.

Persze tudatosan nem azért fogyasztunk ilyen édességet, hogy harcoljunk a szabadgyökök ellen vagy elűzzük a rossz kedvünket, hanem azért, mert a csoki finom. Azonban nem szabad túlzásba sem vinni a fogyasztását, mert akkor megnyilvánulnak a káros hatásai is. A csoki magas cukortartalma könnyen vezethet elhízáshoz, valamint súlyosabb szövődményei is lehetnek.

Címkék: