A grappa markáns ízvilága csábító
- 2021. július 5. hétfő
- By Admin: seditor
- Comment: 0
Olaszország sokféle finomságról híres. Talán az egyik legnépszerűbb a pizza, amit ez a nemzet készít a legtökéletesebben. A listába beilleszthető még a grappa, amit tölgyfahordóban érlelnek, szóval ebből az információból rájöhetett a kedves olvasó, hogy ez egy italkülönlegesség.
A markáns aromák kedvelői figyelmébe ajánlott a zamatic.hu internetes felülete, ahol ez a nedű megtalálható. A grappa lényegében törkölypálinka, amit a borkészítés során nyernek ki. Az ínyencség alkoholtartalma egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen található a piacon 37%-tól 46%-ig is. A készítés tradicionális módszere XIV. századból ered, Észak-Olaszországból. A grappa ősét a kolostorokban élő szerzetesek készítették az egészség megőrzése céljából.
Az emésztőrendszeri panaszokra való szer hamar teret hódított a régi világban és ezt a parasztok meg a nemesek egyaránt nemesítették, fejlesztették. A grappa napjainkban Európában is kapható. Az olaszok a kávéba cseppentenek egy keveset, amit javított kávénak neveznek.