A magyarországi szállodák egy előkelő helyet foglalnak el a nemzetközi értékelésekben

  • 2014. március 24. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Hazai szállodák a nemzetközi értékelésben
Hazai szállodák a nemzetközi értékelésben

Joggal jelenthetjük ki, hogy az ország és egyben a főváros tulajdonságai, adottságai igencsak kedveznek az idegenforgalomnak. Éves szinten rengeteg külföldi turista látogat el Magyarországra, hogy megcsodálja az itt található híres nevezetességeket, látványosságokat. Egy kutatás, felmérés keretében, a szállodai szolgáltatások is értékelésre kerültek, aminek keretében kiderült, hogy árbevétel szempontjából, a magyar szálláshelyek egy igencsak előkelő helyet foglalnak el nemzetközi viszonylatban.

Ugyanis az egy kiadható szobára jutó árbevétel nagysága szempontjából, a magyar szállodák a harmadik helyen szerepelnek a listán. Az első helyet a lengyelországi szállodák foglalják el, míg a második díjat a szlovákiai hotelek kapták meg, a régiót tekintve. Ezek az információk arra engednek következtetni, hogy a külföldi turisták számára az ország valóban vonzó látnivalókkal kecsegtet, amelyeket mindenki szeretne megcsodálni.

A 2013-as év viszonylatában elmondhatjuk, hogy a külföldről érkező látogatók több milliárd forintot hagytak az országban, a nyaralásaik illetve az üzleti utazásaik során, amely összegbe persze egyértelműen beletartozik a szállodai szolgáltatások igénybevétele is. Amennyiben ország szerint vizsgáljuk meg az eredményeket, kijelenthetjük, hogy a németek, az osztrákok, illetve az amerikaiak költöttek a legtöbbet hazánkban. Ez mindenképp jó fényt vet az ország vonzáskörzetére, hírnevére, illetve az itt elköltött pénzösszegek előidézhetik a vendéglátóegységek jelentős mértékű fejlődését, növekedését is.