nátrium perkarbonát

A nátrium perkarbonát, más néven folttisztító só

  • 2022. október 31. hétfő
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A legtöbb háziasszony szereti a fertőtlenített, tiszta otthon illatát, mégis igyekszünk megkímélni a környezetünket a klóros készítményektől. A nátrium perkarbonát hasonló hatású, mint a hipo, de nem tartalmaz mérgező vegyületeket. Folteltávolítóként, fehérítőként, fertőtlenítőként is használhatjuk. Foltok ellen hatásos, ha pépként kenjük a felületre vagy az áztató vízbe adagolunk belőle.

Citromsavval együtt fokozhatjuk a fehérítő hatását. Nemcsak a ruhákat, de különböző felületeket varázsolhatunk tisztává a nátrium perkarbonáttal. Csempét, falat, padlót tisztíthatunk vele, még a penészt is eltünteti! Nem hiányozhat egyetlen zero waste háztartásból sem! Mosás és számos takarítási területen alkalmazható, ráadásul gazdaságos és környezetbarát.

A természetben lebomló anyag. A nátrium perkarbonát több népszerű, drága fehérítő márka alapanya, azonban külön megvásárolva sokkal olcsóbban beszerezhetjük és jóval tovább elegendő. Emellett elkerüljük a környezetszennyező hulladék gyarapodását is, ha otthon, házilag készítünk mosószert, tisztítószert.