Kiváló kilincsek

A rozettás kilincs dekoratívvá varázsolja nyílászárót

  • 2019. június 1. szombat
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Az ajtók és ablakok esztétikus kinézete is nagymértékben befolyásolja egy ház stílusát. A zárak alkotóelemét képezi a jól megmunkált, klasszikus és rozettás kilincs. Alapvető dolog minőségi terméket választani, ha az ára borsosabb is picivel, érdemes időtálló portékákba fektetni.

A rozettás kilincs legfőbb jellemzője, hogy egymástól független, két különböző részből tevődik össze. Ennek köszönhetően, majdnem minden típusú ajtóra felszerelhető, fogantyú-kulcslyuk távolságtól eltérően.

Formájában megemlíthető a kör, a négyzet és az ovális rozettás kilincs. A kulcslyukat takaró rész háromféle kialakításban is elérhető a normál, a WC és a hengerzáras típusban. Mindegyik terméktípus a csomagban tartalmazza a felszereléséhez szükséges metrikus csavarokat, amelyek segítségével az eszköz pontosan rögzíthető az ajtó mindkét oldalán.

Nem magához az ajtóhoz kell csavarozni a fogantyút, hanem a rozettás kilincs talpak fogják össze mindkét oldalon, ami biztosabb tartást eredményez. Az erre kialakított szaküzletben vagy online áruházban egyaránt könnyűszerrel beszerezhető.