beépíthető kandalló

A sütős kandalló a válaszfalba is kerülhet

  • 2020. március 11. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A Benkel által tervezett és gyártott öntvény kandallók megbízhatóak, magas minőségűek, illetve megfelelnek az MSZ EN 13240/2001 szabvány előírásainak is. A beépíthető kandalló hő- és tűzálló anyagok használatával készül, illetve a gyártáskor olyan szakemberek végzik a legkisebb műveleteket is, akik nagyon tapasztaltak és rutinosak.

Már a tervezéskor figyelembe vannak véve a takarékos fűtési megoldások, a kellemes hőérzetet garantálása és a hangulatos látványt biztosítása. A beépíthető kandalló megannyi pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Rögtön ott van a tény, hogy az öntöttvas anyagból készült égőtér, kívül bordázott felülettel rendelkezik, illetve a hátlap belső felülete öntvény hőpajzs elemmel van erősítve. A beépíthető kandalló ajtaja egy oldalra nyíló 800 Cº-ig hőálló kerámiaüveggel kerül felszerelésre.

Nem csupán a belső, de még a külső felület is grafit szürke hőálló festékkel lett kezelve a teljes biztonság érdekében. A beépíthető kandalló mellett szól az is, hogy ez természetbarát égést biztosít, sőt, enné a primer és szekunder, illetve még a tercier beáramlás is szabályozható.

A fűtőszerkezetet kerámia üvegének a tisztán tartása is nagyon egyszerűen oldható meg, hiszen adott az a bizonyos tiszta üveg rendszer. A benkel.hu webboltban a roppant praktikus sütős kandalló is megvehető. Ez egy olyan speciális, saját fejlesztésű fűtőszerkezet, amelyiknél a tűzkamra felett egy hőhasznosító sütő is helyet kapott.

A nagyobbacska sütőrész alatt a készülő finomságok leégését megakadályozó és a hő megtartást segítő samottlapot is megtalálható. Ez, ha már nem tudja rendesen elvégezni a feladatát, a sütődob kihúzásával cserélhető.

A sütős kandalló azon kívül, hogy teljes mértékben megfelel zöldségek, húsfélék, tésztafélék és egyéb ételek sütésére, nagy teljesítményű hődobként is szolgál. Ha a sütős kandalló például a nappali és a konyha közötti válaszfalba kerül beépítésre, akkor igenis tanácsos fordított helyzetbe pozicionálni ezt. Így a beépítés után a sütős kandalló tűztér ajtója a nappali felé, míg a sütőajtó a konyha felé nézhet.