vonalkód szkenner

A vonalkód szkenner származási helye

  • 2019. augusztus 29. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Nem is lehet találkozni olyan emberrel, aki nem látott még vonalkódot, hiszen ha bemegyünk a boltba, minden terméken található egy ilyen jel.

A vonalkód szkenner pedig egyike azon eszközöknek, amelyek képesek leolvasni és továbbítani ezt a bizonyos kódot. Fantasztikus jelentőséggel bír ennek a találmánynak a mibenléte, hiszen a kereskedelem igencsak döcögősen tudna működni, ha nem lennének ezek a leolvasók. Az egész háttértechnika a sok újdonságot kigondolt Amerikából származik, ahol a történelem során először egy rágógumi csomagolópapírján jelent meg. Ha mással nem, ezzel a ténnyel már önmagában is bevonult volna ez a rágógumi a történelembe, de mivel remek íze volt, mással is kivívta a vásárlók figyelmét.

Mindez a hetvenes években történt Amerikában. Magyarországon a vonalkód szkenner használata pontosan 10 évvel később jelent meg, elterjedése pedig még néhány évet váratott magára, körülbelül a nyolcvanas évekig. Ami a leolvasást kiszolgáló technikát illeti, több megoldás létezik, de a szkenner a legelterjedtebb.

Címkék: