vakondháló lerakása

Amit a vakondháló lerakása előtt tudni érdemes

  • 2021. február 3. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A vakond hazánkban védett állat, ezért tilos bántani. Ettől függetlenül sok gondot okozhat a kertben. Az ellene való védekezés pedig igen nehézkes lehet, amikor öntözőrendszer is van. Nyilván az egyik védekezési mód a vakondháló lerakása, ami nem épp a legegyszerűbb a locsolórendszer jelenlétében.

Amikor egy újonnan épített kertről van szó, esetleg a kert újjáépítése a cél, akkor a tervezett gyepes felület alatt minimum 35 centiméterrel el kell helyezni a hálót, jóval az öntözőrendszer telepítése előtt. Ezzel sok bajtól óvhatja meg magát a tulajdonos, hiszen a későbbi átalakítások, beavatkozások nem fogják megbontani az egységes hálórendszert.

A vakondháló lerakása így egyszerű. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az öntözőrendszer legkésőbb 10 évenként bizonyos modifikációkra szorul, ami érthető is, mert a növények növekedése, azoknak a gyökérzete bizonyos dolgokat megváltoztat a talajban.

A 30-cm mélységben történő vakondháló lerakása esetében a pázsit széleiben fel kell kanyarintani a háló szélét és felhozni a talajfelszín közelébe. Azt sem szabad elfelejteni a vakondháló lerakása előtt, hogy a kellék közvetlenül a gyepszőnyeg vagy a magvetett talajfelszín alá kerül, akkor a későbbiekben ez gondokhat okozhat a gyepszellőztetés miatt.

Öntözőrendszer kalkulátor: mi mennyibe kerül majd?

Manapság egyszerűen ki lehet számítani, hogy a locsolórendszerért mennyit kell majd fizetni. Sokaknak nagy segítségére van az öntözőrendszer kalkulátor, ami egyszerűen kezelhető és pontos adatokat ad.

Az öntözőrendszer kalkulátor elérhető az ontozorendszeres.hu weboldalon is, ahol Szili Krisztián kertmester mindenben segít. Az öntözőrendszer kalkulátor alkalmazásával pontosan tudni fogja majd az érdeklődő, hogy mi mennyibe kerül. Ezzel még könnyebben meg lehet barátkozni az árajánlatok tartalmával.

Szili Krisztián mester nem kér pénzt az árajánlatért, amit azzal magyaráz, hogy ugye a kuncsaft csakis akkor kerül döntőképes helyzetbe, amikor már megkapta az árat. Ez pedig csakis a felmérés után számolható ki, az adatok feldolgozásával, vagy az öntözőrendszer kalkulátor megfelelő használatával.