Az ADR oktatás felelősséggel jár

  • 2016. november 22. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
ADR oktatás
ADR oktatás

A gyúlékony, robbanékony termékek kiemelt figyelmet kívánnak úgy rakodás, mint szállítás során, ugyanis egy rossz mozdulatból vagy egy apró balesetből is komoly problémák, károk születhetnek. A Transzportstudium által megszervezett ADR oktatás azon fuvarozók számára szól, akik ilyen anyagokkal, árucikkekkel is szeretnének foglalkozni, ugyanis az általános engedélyek ezekre nem vonatkoznak.

Az ADR oktatás kimondottan a veszélyes anyagokra fókuszál, azok különféle kategóriáinak ismertetésére, valamint biztonságos rakodására, rögzítésére és mozgó járművel való előírás szerinti fuvarozására. Ezeket a fontos információkat, körülbelül kéthetes tanfolyam keretén belül lehet elsajátítani, aminek a végén egy írásbeli és szóbeli részből álló vizsgát kell teljesíteni.

Az ADR oktatás óráin kötelező a jelenlét, ha valaki hiányzik egyetlen alkalommal is, az nem jelentkezhet a vizsgára. Ezzel biztosítják, hogy aki ilyen kockázatos munkára vállalkozik, az minden szükséges ismerettel rendelkezzen, ugyanis nemcsak magát veszélyezteti, hanem a rakományt, a többi munkást és a vele egyszerre az úton közlekedő járműveket, személyeket is.

Címkék: