agar agar

Az agar agar kifejezetten egészséges

  • 2023. április 9. vasárnap
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Ezt az ételek sűrítésére és zselésítésére használt port tengeri vörösmoszatokból nyerik ki. Az agar agar semleges ízű és színtelen. Ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, viszont növényi eredetű. Gyakran veszik segítségül lekvárok, krémek, kocsonyák és torták készítésekor.

A pozitívumai közé tartozik többek között, hogy 80 % rosttartalommal rendelkezik, ebből kifolyólag gyakran használják táplálékkiegészítőként emésztési zavarok ellen. Ha megtörténik az emésztése, akkor vizet szív magába, ezáltal telítettség érzetet eredményez.

Érdekességként meg kell említeni, hogy az agar agar létezését 1658-ban Minoya Tarozaemon fedezte fel Japánban. Az elnevezése ennek ellenére nem japán, hanem indonéz és zselét jelent. Számos olyan nyomelemet tartalmaz, amelyek fontosak az emberi szervezetnek.

Rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, kalória pedig nincs benne. Mivel növényi eredetű, ezért hamar meghódította a vegetáriánus konyhát. Az agar agar kerülendő abban az esetben, ha valaki allergiás a tenger gyümölcseire.

Címkék: