Az álló vagy a fekvő szoli barnít jobban?

  • 2019. április 17. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Sikerült végre megtalálni az ideális helyen fekvő ingatlant, ahol berendezheti élete első szépségápolási szalonját, amibe a tervek szerint egy szolárium is helyet kap majd? Akkor már csak arról kell döntenie, hogy milyen típusú szoláriumot válasszon. Habár az álló szolárium nem feltétlen olyan kényelmes, de kialakításának köszönhetően gyorsabban is le lehet benne barnulni.

Tehát Önnek az elsődleges feladatai közé tartozik, hogy felmérje a két típus előnyeit, illetve hátrányait vagy hiányosságait, azokat összevesse, majd mérlegre rakva eldöntse, melyik típusú felelne meg leginkább. Először is a fekvő szoláriumnak az a nagy előnye, hogy a barnulás alatt az ember nyugalmi állapotban lehet, nem szükséges állva kivárnia, míg a neoncsövek teszik a dolgukat. Ezzel szemben, az álló szoláriumban mindvégig talpon kell maradni. Az utóbbiban gyorsabban elérhető a bőr barnítása, így nem is szükséges olyan hosszú ideig bent maradnia az ügyfélnek, mint a fekvőben. Ugyanakkor hely szempontjából az utóbbit praktikusabb beszerezni, ugyanis több álló szolárium is elfér ott, ahol egyetlen fekvő, így amennyiben a továbbiakban bővíteni szeretné a vállalkozását, akkor ezt nyugodtan megteheti. Van még egy igen fontos tényező, ami miatt az álló szolárium talán jobban megéri, főleg ha kezdő vállalkozásról van szó és még nem rendelkezik túl nagy anyagi kerettel. Egy álló szolárium új állapotban nagyjából annyiba kerül, mint amennyit ki kell fizetni egy használt fekvő szoláriumért. Tehát, egyrészt sokkal olcsóbb az álló, mint a fekvő, ha újan kívánja megvásárolni.

Másrészt, ha csak egy konkrét, előre megszabott összeget szeretne erre kiadni, akkor az új áll a használttal szemben, ami gyakran az új javára billenti azt a bizonyos mérleget. Tehát, mindezt együttesen fel kell mérnie mielőtt beszerezne egy szolárium gépet, különben megtörténhet, hogy utólag bánni fogja a döntését. Jobb most egy kissé több időt szánnia a mérlegelésre, mint olyan gépet vásárolnia, amire később úgy tekint majd, mint egy selejtre, amitől a lehető legrövidebb időn belül szeretne megszabadulni.