arcmaszkok

Az arcmaszkok eredete és fejlődése

  • 2020. május 30. szombat
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Egyes kozmetikai termékek megjelenése időszámításunk előtti időre tehető. Az arcmaszkok olyan hagyományos és régóta ismert bőrápoló szerek, amelyek már Cleopatra idején is közkedveltek voltak. Ezek a készítmények annyira népszerűek voltak, hogy a királyi családok képviselői bevonták azokat a mindennapi rutinjukba.

Például a Tang-dinasztia kínai császárainak feleségei is előszeretettel használtak ilyen kozmetikumokat. A középkorban Marie Antoinette a saját receptje alapján készíttetett fehér liszt felhasználásán alapuló arcmaszkokat. Abban az időben divatos volt a világos bőr, így mézet és olívaolajt adtak a termékekhez, hogy világosabb hatást érjenek el. Sisi osztrák császárnőnek is saját receptje volt a hidratálásra, amihez epret használt. A XX. században két vállalat járult hozzá a termékek kifejlesztéséhez. Az egyik az Académie Scientifique de Beauté volt, ami 1941-ben tápláló tulajdonságokkal rendelkező ampullákat hozott forgalomba.

1970-ben pedig Elena Rubinstein hozott létre eltávolítható öregedésgátló szereket arcmaszkok formájában. A kremdiszkont.hu online áruházban különféle típusú termékek találhatóak a bőr alapos és mélyreható gondozására, amelyek az összetételükben, a formájukban és a céljukban különböznek egymástól. Az Ilcsi harmonizáló spirulina zöld maszk a multifunkcionális bőrápolásra lett megtervezve. Frissíti és harmonizálja a bőrt, kisimítja és megkönnyíti, valamint nyugtatja és táplálja azt.

A segítségével eltávolítható az irritáció és a gyulladás, felgyorsíthatóak a helyreállítási folyamatok és megtisztíthatóak a pórusok. A Ilcsi harmonizáló spirulina zöld maszk rendkívül rugalmas, ezért közvetlenül az arc bizonyos részeire kell felvinni. Az összetevői között megtalálható mikroalga az egyik legrégibb élő szervezet, ami a növényi világ abszolút győztese a fehérjetartalom terén. Ennek eredményeként képes a bőrt rengeteg energiával feltölteni, de javítja az anyagcserét is. Az Ilcsi harmonizáló spirulina zöld maszk hozzájárul számos kémiai szennyező anyag toxicitásának csökkentéséhez, ami nem kívánt bőrreakciókhoz vezet.

Címkék: