Az ízületi gyulladás kezelésének menete

  • 2016. szeptember 8. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Ízületi gyulladás
Ízületi gyulladás

Ízületi sérülés leggyakrabban olyan embereknél fordul elő, akik intenzíven használják az izmaikat. A sportolóknál, főleg a nagyobb megterhelésű edzésekre való váltások alkalmával, szinte kivédhetetlen az ízületi gyulladás. Egy rossz mozdulat vagy nem megfelelő pozícióban, a nagyobb terhelés lokalizált gyulladást okozhat.

Ezért is vannak a sportorvosok nagyon jól felkészülve ezekre a helyzetekre. Ha még csak az ízületi gyulladás gyanúja áll fenn, akkor máris jegelik az érintett területet. Ha ez nem segít, akkor célzottan erre a problémára gyártott kenőcsöket alkalmaznak. Abban az esetben, ha a sportoló állapota továbbromlik, akkor erős hatóanyagú injekció beadásával próbálnak enyhíteni a gyulladáson.

Az orvosi beavatkozásokon túl, a beteg azzal tudja a felépülését gyorsítani, hogy sokat pihen és nem erőlteti újra meg újra a fájdalmas testrészt. Igaz, hogy néha a fájdalom enyhül a mozgásra, de túl bátornak lenni ilyenkor tilos. Türelmesnek kell lenni, mivel az ízületi gyulladás kezelése több hétig is elhúzódhat.