Orrplasztika

Mivel foglalkozik Dr. Kárász Tamás?

  • 2024. június 22. szombat
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Az orrplasztikának számos fajtája ismert, amiket Dr. Kárász Tamás is előszeretettel alkalmaz. Nincs két egyforma orr és két egyforma probléma. Előfordul, hogy valakinek nemcsak orrplasztika szükséges, hiszen lehet el kell végezni néhány légzést könnyítő beavatkozást is. Dr. Kárász Tamás a páciens elképzelései alapján megtervezi egy számítógépes program segítségével az elképzelt orrot.

Felviszi az eredeti képet, majd a változtatások szerint megformálja azt. Ha a beteg úgy érzi, hogy a doktor úr pont olyan tervet készített, ami számára megfelel, akkor következhet az időpont lefoglalása. Természetesen, mint minden műtét előtt, szükséges elvégezni néhány vizsgálatot. A beavatkozás altatásban történik, így véralvadási faktort kell nézni, valamint általános vérképet. Az orrplasztika egyáltalán nem tart sokáig és a gyógyulási folyamat is viszonylag gyorsnak nevezhető.

Dr. Kárász Tamás milyen műtétet végez?

Először is szót kell ejtenünk arról, hogy lehet nyitott vagy zárt orrplasztikát végezni. A nyitott változatnál a két orrnyílás között körülbelül 3-4 milliméteres vágást ejt a sebész. Ezt a vágást a külső rész után az orron belül is folytatják mindkét oldalon. Így egy minimális külső bemetszésről beszélhetünk. Ennél az eljárásnál az orr vázát borító bőrt úgy tudják felemelni, hogy az orrváz szemmel is jól látható lehessen. Ugyanis ezen a testrészen fognak kisebb-nagyobb változtatásokat végrehajtani.

Tudják faragni, pótolni, kivenni belőle, esetleg valamelyik irányba egyenesíteni. A zárt orrműtét kizárólag az orr belsejében történik, vagyis nincs külső vágás. Itt gyakorlatilag az orrnyíláson keresztül zajlik a kezelés, vagyis a munka döntő többségét vakon végzik. Ez egy tapintáson alapuló munkafolyamat, ami nem igazán teszi lehetővé a precizitást. Lehet, hogy a végeredmény is eltér a várttól és nem lesz olyan, mint amit egy orrplasztikától elvárna az ember.

Miért félnek sokan az orrplasztika műtéttől?

Bár már rutinszerű eljárásnak számít, mégis sokan tartanak tőle, ha meghallják azt, hogy nyitott orrplasztika. Dr. Kárász Tamás is próbálja meggyőzni a pácienseit, miszerint sokkal szebb eredményt lehet elérni azzal, ha a bőrt felhajtják. A speciális orrplasztika által elérhetővé válik az orr valódi anatómiája, valamint annak elemzése. A nyitott beavatkozástól nem kell tartani, mert nem jár fájdalommal. Ráadásul olyan rejtett aszimmetriák és rendellenességek is láthatóvá válnak, ami zárt műtétnél nem.

Azon túlmenően, hogy az orvos jobban látni fogja az orr anatómiáját, sokkal pontosabb tud lenni. Szebb munkát tud elvégezni, rövidebb idő alatt. A vágás nem nagy, csupán 3-4 milliméteres és az orr elülső, alsó részén, az úgynevezett columellán ejtik. A teljes felépülés után teljesen észrevétlen lesz. A nyitott orrplasztika esetén a porcátültetés és a graftok behelyezése is pontosabb és egyszerűbb. Ezáltal pedig hosszú távú tartást és stabilitást lehet adni az orrnak. Ha bizonytalan abban, hogy szükséges Önnél egy ilyen műtét, akkor vegye fel a kapcsolatot az orrspecialista.hu kollégáival!