Budapesti hotel a legjobb európai szálloda

  • 2015. február 25. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Kiváló szálloda Budapesten
Kiváló szálloda Budapesten

A Business Insider egy neves amerikai magazin, ami 2014 végén azt tűzte ki célul, hogy felállítja Európa 25 legjobb szállodájának a ranglistáját. A kiváló, gyönyörű szállodák listájának első helyén egy magyar hotel áll. Rengeteg lehetőséget megvizsgált az amerikai magazin, Európa minden szegletéből vizsgálta a szebbnél szebb szállodákat, ezt a listát rengetegen böngészik a világon, azok, akik megtehetik, hogy a legnagyobb luxusban nyaralhassanak, de azok is, akik csak álmodoznak erről.

 

Számunkra kissé meglepő lehet, hogy az első pozícióban a rengeteg kiváló hely közül éppen a budapesti Four Seasons hotel végzett. Amikor jobban megvizsgáljuk ezt a hotelt, akkor arra a következtetésre kell jutnunk bármiféle elfogultság nélkül, hogy a Four Seasons szálloda valóban jó választás és egyáltalán nem érdemtelenül került az első helyre. Kívülről tekintve is gyönyörű látványban lehet részünk, hiszen ez a hotel a Gresham-palotában üzemel, ami a magyar szecessziós építészet egy kiemelkedő remekműve.

 

Ez a mutatós épület Budapest V. kerületében van, a Lánchíd vonalában, így nemcsak az épület, hanem a környezet is gyönyörű. Az épület 1907-ben épült a The Gresham biztosítótársaság budapesti székhelyeként és a története mindig mozgalmas, érdekes volt. A híres Gresham Kávéház működött a földszinten, itt tartotta az összejöveteleit a Gresham-kör nevezetű művészeti társaság is, 1987 óta a Világörökség része ez az épület. A Four Seasons Gresham Palace Hotel nevű luxusszálloda 2004-ben nyílt meg, ekkor 179 szobával rendelkezett.