Fehérjepor

Fehérjepor és egészséges táplálkozás: ez is hozzátartozik a jó edzéshez!

  • 2024. március 30. szombat
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A mozgással, sportolással, a kemény edzésekkel igazán csinos testalkatra tehetünk szert, de vannak, akik azért választják ezt, hogy le tudják adni a fölösleges kilókat. Nem egyszerű, hiszen enni kell azért, hogy legyen erőnk élni, edzeni, de mégse hízzunk tovább az ételektől, ezért az egészséges táplálkozásba tanácsos minél több fehérjét bevinni. Erre is kitérnek az Intenset weboldalán.

Tulajdonképpen a fehérjék aminosavakból épülnek fel, ez az izmok építőköve. A megszokott ételekben is sok fehérje található, például a húsokban, tojásban, halban, tengeri herkentyűkben, sajtban, földimogyoróban, hüvelyesekben.

Viszont előfordul, hogy komoly edzések idején nem elegendő az ételekkel elfogyasztott fehérje a szervezetnek, ezért pótolni szükséges. Régebben kizárólag a versenysportolók fogyasztottak fehérjeporokat, de napjainkban már a legmagasabb minőségű változat is könnyen elérhető.

Fizikai és szellemi igénybevétel esetén egyaránt ajánlottak ezek a hasznos készítmények. Rengeteget segít a fehérje abban, hogy szép, szálkás izomzatot építhessünk ki, de akkor is működik a varázslat, ha zsírt akarunk veszteni. A napjainkban kapható korszerű proteinporok egészen csodálatosak, selymes, lágy, extra ízzel ajándékoznak meg bennünket.

Nem szabad a régi, cementporra hasonlító szörnyű porokra gondolnunk, ha fehérjéről van szó. A manapság megvásárolható fehérjeporok desszertként is megállják a helyüket, igazi jutalomnak számít a fogyasztásuk. Számtalan ízben kaphatóak, van csokis, vaníliás, kekszes, kókuszos változat, ennek köszönhetően pedig, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő proteinport.

A proteinpor igen hasznos

Persze, a fehérjepor fogyasztását nem csupán az íze miatt ajánlják, hiszen ezek egyéb csodákra is képesek. Ugyanis a hatásukra úgy érhető el izomgyarapodás, hogy közben nem áll le a fogyás.

Pedig általában a fogyás során mindenhonnan veszítünk anyagot, zsírból és izomból egyaránt. Az izmokból azonban nem akarunk veszíteni, mert ezek egyrészt szépek, másrészt hasznosak. Ebben jelenthet hatalmas segítséget a fehérje táplálékkiegészítő, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy fogyjunk, de az izmaink ne vesszenek el, ne löttyedjenek össze.

Sőt, még a fejlődésre is képesek a fehérje hatására! Nem véletlen, hogy ennyire pozitív hatással van a szervezetünkre a fehérje, hiszen ezt minden sejtünk, szövetünk tartalmazza. Életünk, testünk megfelelő működése érdekében, nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitele.

Ez támogatja a fogyást az anyagcsere gyorsításával, regenerálja a szervezetet, optimális pH értéket biztosít és a hormonképzés szintén elképzelhetetlen protein nélkül. Érdekességként meg kell említeni, hogy még a hangulatunkat is befolyásolja a fehérje, a kortizolszint csökkentésével és a szerotonin növelésével.

Erős támogatást biztosít fogyókúra esetén is, mivel csökkenti az éhséget. Készülnek tejből és tejmentes változatban is fehérjeporok, például a Whey proteinek jól oldódnak és nagyon finom az ízük. Emésztésükhöz több energia kell, mint amennyit tartalmaznak.

Címkék: