Fejvédő vagy motoros bukósisak?

  • 2016. június 23. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Fejvédő
Fejvédő

Amikor az embert valami baleset éri, közvetlen utána fogadkozik, hogy innentől kezdve sokkal figyelmesebb és körültekintőbb lesz. Ez vonatkozik a kerékpározókra is, hiszen hányszor megtörtént már, főleg a gyermekekkel, hogy vérző könyökkel, térdel érkeztek a bringázásból.

Nem elégszer mondják a szülők, hogy a fejvédő kötelező azok számára, akik kimennek a közutakra, ahol állandó veszély leselkedik a kerékpárosokra. A fejvédő akkor is jó szolgálatot tesz, ha a kicsiket elkapja a versengés és akarva-akaratlanul összeütköznek.

Minden esésből tanulnak a bringázók, felfedezik, hogy a bringás huppanások fájdalmas sérüléseket, életre szóló nyomokat is hagyhatnak. Addig nincs is baj, míg némi karcolással, horzsolással megoldódik a dolog, majd csak akkor kezd veszélyessé válni a helyzet, amikor a fejet éri az ütés. Ilyenkor óriási előnynek számít a fejvédő, mert az ütések jelentős hányadát hatékonyan ki tudja védeni. Persze egy akrobata esésénél ez nem elég a maximális védelemhez, ahhoz talán a motoros bukósisak is kevés.