Foghúzás menete: mit nem szabad csinálni

  • 2017. december 25. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Foghúzás menete

A mai modern fogorvosi rendelők mindenféle helyzetre, beavatkozásra fel vannak készülve azért, hogy a páciens mindig elégedetten távozhasson. Nem meglepő módon, a fogtömés a fogorvos 11. kerület egyik legtöbbet igényelt szolgáltatása. A tömésnek a készítését nyugodtan lehet tekinteni egyfajta művészetnek, hiszen ez nagyfokú precizitást, térlátást és szépérzéket követel meg a tökéletes munka érdekében. Csakis ezáltal lesz elégedett a beteg és ennek köszönhető, hogy a professzionális fogtömés szinte láthatatlan és a fog eredeti alakját követi.

Ha egy rosszabb állapotban lévő fogat kell betömni, akkor a kezelés első lépését az érzéstelenítés jelenti. Napjainkban a szakemberek igen nagy hangsúlyt fektetnek a fájdalommentes kezelésre. Erre azért van szükség, hogy az ügyfél a fogászati székben eltöltött idő alatt a lehető legnyugodtabb legyen és semmit se érezzen a fúrásból, tömésből. Ha az érzéstelenítés megtörtént és a páciens semmit sem érez már az érintett területen, akkor a szuvas részek eltávolítása következik.

Ez sokszor kellemetlen szaggal jár, mert a szuvas részek baktériumokkal, ételtörmelékekkel átitatott, felpuhult szövetek. Ha ez megtörtént, akkor a fogorvos 11. kerület szakembere betömi a keletkezett lyukat. Gyakran azonban a fog menthetetlennek bizonyul. Ekkor sajnos ki kell húzni a fogat. A foghúzás menete több részből áll, amit a fogorvos mindig közöl a beteggel, aki ezáltal fel tud készülni a teljes folyamatra. Legelőször az orvos érzéstelenítést végez. Ha ez megtörtént, akkor jöhet a legkellemetlenebb rész, maga a húzás. Ha minden jól megy, akkor a fog alig pár másodperc után kint is van.

Ha ez nem így van, akkor kisebb fúrások után a szakértő meglazítja a gyökeret, ami után már problémamentesen eltávolítható a fog. A foghúzás menete magába foglalja az orvos tanácsait is, aki mindig elmondja, hogy mit nem szabad csinálni a fog eltávolítása után. Ide tartozik, hogy tilos öblögetni, a sebbe nyúlni, azt szívni vagy bármivel piszkálni. A húzást követően minimum 5 napig tilos alkoholt inni és dohányozni.