Fogyókúra, az örök téma

  • 2016. szeptember 18. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Fehérjetartalmú édesség
Fehérjetartalmú édesség

Különösen az életkor előrehaladtával kevés embernek sikerül fiatalkori testsúlyát megtartani. Így a legtöbben előbb-utóbb valamilyen fogyókúra után néznek. Amennyiben a testsúly határokon belül növekszik, semmi baj vele.

Azonban ha folyamatos növekvő tendenciát mutat, akkor kezdeni kell vele valamit. Nincsenek univerzális receptek. Aki csak ül és eszik, annak gondot fog okozni bármilyen fogyókúra, és sajnos nagy valószínűséggel túl sok sikerélménye sem lesz.

Ugyanis ilyen életmód mellett a test épp azt mutatja, hogy elhagyatottá vált. Ezen pedig úgy lehet segíteni, hogy testmozgásba kezd az illető. Persze az sem mindegy, hogy milyenbe, hiszen figyelni kell az ízületekre, az érrendszerre és a szívre is, amelyek mindegyike már különben is ki van téve a többletsúly miatti terhelésnek.

Így a fogyókúra egy jól átgondolt akció kell legyen, ha tényleg tartós eredményt szeretne valaki elérni. Az évek múltával senki sem lesz fiatalabb, így nem árt mielőbb elkezdeni. Az sem egyszerű, hogy az ember a mozgás mellett megtalálja a saját hatékony módszerét.