talajtakaró növények

Igazán hasznosak a talajtakaró növények

  • 2019. június 9. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A kertészkedés egyik nagy nyűge, hogy rendszeresen időt kell szentelni a gyomtalanításra. Ez általában igen fárasztó feladat, amit a legtöbben inkább elhagynának, ha van arra lehetőség. Valójában megoldható, hogy mellőzzük ezt a beavatkozást, amennyiben a talajtakaró növények mellett döntünk. Miért előnyös ezeket választanunk?

Először is tudnunk kell, miért kerülnek állandóan elő a gazok. Maga a talaj egy nagyon sérülékeny rendszer, hiszen a csupasz felszínt a folyamatos napsütés kiszárítja, a szél elhordja, az eső betömöríti. A zöld takaró képes ezt megóvni, ezért is kerülnek elő a nem kívánt, úgynevezett pionír fajok nagyon gyorsan.

A talajtakaró növények alkalmazásával megelőzhető az előbb említett károkozó folyamat és ilyen módon nincs szükség arra sem, hogy kapát ragadjunk, hiszen összeköthetjük a kellemest a hasznossal. Bőséges kínálat áll rendelkezésre a trombitafolyondártól kezdve a kerti iszalagig, aminek jó néhány típusa elérhető. A talajtakaró növények általában gyorsan fejlődnek és időnként figyelnünk kell a kordában tartásukra, ha nem akarjuk, hogy túl nagy tömeget fejlesszenek.