Infraszauna

Infraszauna kérdések- hányszor és meddig?

  • 2019. május 23. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Az, hogy ki mennyi ideig és hetente hány alkalommal veszi igénybe a szauna áldásos hatását, több mindentől függ. Az infraszauna intenzíven izzaszt, viszont kevésbé terheli a testet. A folyadékvesztés nagy, de a kabin hőmérséklete mindössze 40-60 C fok körül mozog.

Télen, a hideg hatására csökken az izzadás, ami méregtelenítő hatású, így jó, ha ez az időszak mindenképp a szaunázásé. Annál is inkább, mivel éppen a hideg miatt kevesebbet mozgunk és többet eszünk. Az infraszauna használatára valójában nincs szabály.

Különösen akkor, ha egészséges emberekről van szó. Egyszerűen érdemes befelé figyelni, hogy jólesne vagy sem. Nem kell ebből feladatot csinálni. Egy-egy alkalom tarthat 30-40 percig is, de ha már túl meleg az infraszauna, be lehet ülni többször is 15-20 percre.

Az is jót tesz, ha közben hideg zuhany alá állunk, ami a felmelegített bőrt és hajszálereket hirtelen lehűti. Ez segít a rugalmasságuk megtartásában. De nemcsak a hajszálerek, hanem a nyaki és a mellkasban lévő fő ereket is rugalmasan tartja a hideg meleg váltakozása.