makréla

Ízletes és egészséges a makréla

  • 2024. április 21. vasárnap
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Fogyókúra vagy egyéb diéta során ajánlott a makréla fogyasztása, köszönhetően a lágy ízének, magas fehérje és Omega3 zsírtatalmának. Diéta során több halat szeretnénk fogyasztani, azonban vannak közöttünk olyanok, akik nem szeretik a hal jellegzetes ízét.

Ebben az esetben érdemes a makréla mellett dönteni. Ez a halfajta jó alapot jelenthet a táplálkozási hiányosságokból eredő vérszegénység megelőzésére, hiszen ez a zsírsavakban gazdag hal vasat, B12-vitamint és folsavat tartalmaz. Tovább, a fogyasztásával csökkenthető a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélye.

Jó ezt tudni minél több embernek, hiszen Magyarországon szinte népbetegségnek számít a diabétesz, ami teljesen megváltoztatja a betegek életminőségét. A halban található Omega3 zsírsav csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is, illetve az ebből származó haláleseteket.

A makréla tehát igazán jó választás, több szempontból is. Egyrészt finom, laktató, de mégsem megterhelő a gyomornak, másrészt pedig megvéd a különböző betegségektől.

Címkék: