Jogi képviselet előzetes letartóztatás során

  • 2014. január 11. szombat
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Jogi képviselet!
Jogi képviselet!

Ha fenn áll annak az esélye, hogy Önnel szemben büntetőeljárást kezdeményeznek, érdemes tisztában lennie minden kényes kérdéssel. Amikor bűncselekmény elkövetésével vádolják, fennállhat a lehetősége annak, hogy előzetes letartóztatásba helyezik, vagy akár az eljárás végén szabadságvesztés büntetést szabjon ki a bíróság, ezért rendkívül fontos, hogy időben forduljon a büntetőjogban jártas ügyvédhez. A vidakovics.hu weboldalról megismerhető ügyvédi irodánk nagy gyakorlattal tevékenykedik a büntetőjog területén, szakértelmével, tapasztalatával igyekszik megteremteni a szabadlábon védekezés lehetőségét, és hogy a lehető legjobb eredményt érjük el az ügyében.

 

A maximálisan 72 órán át tartó őrizetbe vétel ideje alatt indítványozhatja az ügyészség az előzetes letartóztatást, és kell arról a bíróságnak döntenie. Amennyiben a bíróság az ügyészi indítványt elutasítja a nyomozó hatóság köteles szabadon engedni az őrizetbe vett személyt.

 

Mivel az előzetes letartóztatás esetében alkotmányos jog a személyi szabadság kerül korlátozásara, így a törvény előírja, hogy kizárólag azzal az előfeltétellel van helye a kényszerintézkedésnek, ha szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folyik az eljárás, és a terhelt megszökött, elrejtőzött, vagy a szökése, elrejtőzése megalapozottan feltehető, vagy megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megkísérelné meghiúsítani, megnehezíteni a bizonyítást, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

 

Mivel az előzetes letartóztatás a legvégső eszköze a bíróságnak, ezért ha az elérni kívánt cél enyhébb kényszerintézkedéssel is elérhető, a bíróságnak lehetősége van arra, hogy a terhelttel szemben házi őrizetet, lakhelyelhagyási tilalmat, vagy távoltartást rendeljen el.

 

A Vidákovics Ügyvédi Iroda szakemberei készséggel állnak rendelkezésére akkor, ha hozzátartozóját vonták eljárás alá, vagy ha saját maga szerepel terheltként. Az előzetes letartóztatás meghosszabbításával kapcsolatos minden információval ellátjuk, és igyekszünk tudásunk legjavával szolgálni azt, hogy az események úgy alakuljanak, ahogyan azok az Ön számára a legkedvezőbbek.

 

Mivel az előzetes letartóztatásra büntetés-végrehajtási intézetben kerül sor, ezért rendkívül fontos, hogy a büntetés-végrehajtás alapvető szabályaival tisztában legyenek. Sajnos nem egyszer tapasztalható, hogy a terhelt heteken keresztül, ugyan abban a ruhában kénytelen várni az otthonról érkező csomagot. Előzze meg a problémát. Őrizetbe vételt követően, még az őrizet tartalma alatt vegye fel a kapcsolatot az őrizetet végrehajtó fogdával és érdeklődjön az iránt, hogy hogyan juttathat be csomagot a terheltnek, és az mit tartalmazhat.

 

Amennyiben bűncselekmény elkövetésével vádolják Önt, vagy hozzátartozóját, kérje büntetőjogban jártas ügyvéd segítségét.

Címkék: