kábel csatlakozó saru

Megéri a HDMI kábel 2.0 mellett dönteni?

  • 2019. július 12. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Annak érdekében, hogy a hangfalat és egyes hifi komponenseket probléma nélkül össze lehessen kötni, bizonyos csatlakozók nélkülözhetetlennek bizonyulnak. Egyszerűen nem hiányozhat a kábel csatlakozó saru, aminek a legfontosabb pozitívuma abban rejlik, hogy merőlegesen köthető be az így szerelt hangfalkábel, főleg abban az esetben, ha a hifi komponenseken lévő hangfal aljzat is lehetővé teszi mindezt.

Ez nagyon jól jön olyan helyzetekben, ha például bizonyos okok miatt nem áll rendelkezésre elég hely a dobozok és a mögöttük lévő fal között, másfelől a kábel is kisebb mechanikus terhelést kap. A kábel csatlakozó saru alkalmazása során, ennél kisebb felületen érintkezik a csatlakozó, mint például a banándugós megoldásnál.

Ez természetesen csak elméletben egy negatívum, a gyakorlatban nem az. A vásárlás előtt persze nem szabad elfelejtse az ember, hogy vastag és nehéz kábeleknél, ha gyakran megmozdul a vezeték, akkor a kábel csatlakozó saru könnyen kilazulhat a hangfal aljzat alól.

Épp emiatt, ha valaki vaskosabb kábelhez keres villás csatlakozót, akkor ajánlott a BP-6294 termék megvétele, mivel annak rugós a felépítése, így jobban beszorítható az aljzatba. Ha már a vezetékekről van szó, érdemes kitérni egy picit a HDMI kábel 2.0 modellre.

Sokan még most sem tudják, hogy ez mivel tud többet, mint a HDMI 1.4, vagy miként érhető el 4K 60fps jelfolyam, és miért is kell figyelni ennek a beszerzésekor. Azzal ugye biztosan sokan tisztában vannak, hogy mostanság szinte állandóan frissülnek a HDMI szabványok, és ez vonatkozik a HDMI kábel 2.0 produktumra is.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a készülék és kábelgyártók egyre modernebb eszközöket dobhatnak piacra. Ebből fakadóan a szabványok mindig egy lépéssel a széles tömegnek elérhető fizikai valóság előtt járnak.

Pár éve már különféle weboldalakon lehetett olvasni, hogy megjelent a 2.0 szabvány, ami miatt egyre többen keresni kezdték a HDMI kábel 2.0 változatot. Azonban nem kell bedőlni egyből a híreknek, hiszen az igazság az, hogy a HDMI kábel 2.0 megfelelő kihasználására még nincs sok lehetőség.