Melyik a jó kútoszlop?

  • 2016. február 29. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Többféle kútoszlop létezik
Többféle kútoszlop létezik

Sokan gondolkodnak bizonyos nagyobb befektetés létrehozásában. Tudjuk jól, hogy a világnak egyik sarkalatos pontja az üzemanyagéhség. Egy benzinkútnak az építése ma már nem olyan bonyolult feladat, amilyen az pár évvel ezelőtt volt. Természetesen, mint minden befektetésnél, itt is szükség van arra, hogy alaposan megtervezzük akár a kútoszlop fajtájának a megválasztását. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú egység lesz az, amelyik szolgáltatni fogja az autósok számára a szükséges mennyiségű és mindenekelőtt a jó minőségű hajtóanyagot.

Természetesen a saját költségeinket is tudjuk ezzel valamilyen mértékben csökkenteni, ugyanis egy kútoszlop esetében számolni kell a megvásárlási árakon túl a garancia időn túli szervizelési költségekkel is. Nem feltétlenül az a jó, ha a trendek után megyünk, és egy ugyanolyan kútoszlop található egy kisebb forgalmú töltőállomáson, mint egy hatalmas olajcég kútjain. Gondolhatnánk, hogy az egyéb költségek mellett ez már nem olyan számottevő, de ez nem így van, és mindent érdemes alaposan eltervezni.

Amennyiben maximum kétfajta üzemanyagot akarunk csupán szolgáltatni, akkor egyáltalán nincsen értelme annak, hogy egy négycsapos kútoszlop legyen, mert egy sokkal egyszerűbb kétcsapos megoldással is ugyanazt a színvonalat vagyunk képesek nyújtani. Legyünk nagyon előrelátóak, és gondoljuk át, hogy milyen irányba akarjuk vinni a cég fejlődését. Nem csak a kiadási költségek azok, amik folyamatosan nőhetnek, hanem a bevétel is könnyedén növelhető, főként abban az esetben, ha alaposan megtervezzük, hogy milyen irányban akarunk haladni.

Egy kútoszlop fenntartási igénye nem feltétlenül hatalmas kiadás, de amennyiben már néggyel vagy akár ennél is többel kell számoljunk, akkor viszont a szorzók is egyből megnőnek. Ha mondjuk, tudjuk jól, hogy először csupán benzint és gázolajat akarunk szolgáltatni, de belátható időn belül ez változni fog, és bővítjük a kínálatot, akkor megérheti olyan kútoszlop típusok beszerelése, amelyek alkalmasak többféle termék szolgáltatására.

Címkék: