lézeres szemműtét

Mennyibe kerül egy lézeres szemműtét Budapesten?

  • 2023. március 13. hétfő
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Lézeres szemműtétre sok embernek szüksége lehet, ezzel visszanyerhetik a tökéletes látásukat. Nem mindenki az állami kórházakban végezteti el a beavatkozást, sokan magánrendelőt választanak erre a célra, ahol nagyobb biztonságban érzik magukat, ezeken a helyeken viszont fizetni kell az operációért. A különböző lézeres szemműtét árak általában a műtét típusához, az alkalmazott technológiákhoz vannak kötve. A Budai Szemészeti Központ árlistája megtekinthető a weboldalon.

Itt láthatjuk, hogy többféle lézeres szemműtét elvégzésére van lehetőség és ezek árai különböznek. A legdrágább a Z FEMTO 7D lézeres szemműtét, ami egyébként 750 000, de kuponnal csak 630 000 Ft. Ez nagyon modern, kétlézeres lebenyes eljárás, ami után a legrövidebb a gyógyulási idő, a műtött személy már másnap dolgozhat. Ennél a beavatkozásnál a szemész orvosok a legmodernebb lebenyes technológiát használják. Már az OPTILASIK 7D műtét ennél jóval kevesebbért végeztethető el, az ára mindössze 480 000 Ft mindkét szemre.

Egylézeres lebenyes eljárás, utána gyors gyógyulásra lehet számítani, a beteg 1-2 nap múlva felveheti a munkát. A Zero-Touch 7D érintésmentes, egylézeres felszíni kezelés, ami után közepes regenerálódási időre kell számítani. Ennek az ára 420 000 Ft. A legolcsóbb műtéti eljárás a PRK 7D, ami a legrégebbi, megbízható technológiával zajlik. Ugyanakkor a leghosszabb a gyógyulási időt igényli, a betegnek legalább 7-10 napot szükséges kimaradnia a munkából.

A műtét 320 000 Ft-ba kerül. Amikor az operáció valamelyik típusának kiválasztását fontolgatjuk, érdemes szem előtt tartani több tényezőt. Ilyen például, hogy melyik kezelés jár a legkevesebb kellemetlenséggel, melyik a legmodernebb eljárás, melyiknél a legrövidebb a gyógyulási idő és meddig szükséges szemcseppeket alkalmazni a beavatkozás után. Tehát nem pusztán az ár alapján célszerű dönteni, mert lehet, hogy jobban járunk egy drágább kezeléssel. Persze ez mindenkinek a saját anyagi és egyéb helyzetétől függ, egyénileg dönti el, hogy mit szeretne.