erdei méz

Miért különleges az erdei méz?

  • 2023. február 25. szombat
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A különlegessége abban rejlik, hogy a méhek nem virágporból, hanem mézharmatból állítják elő, ami a fákon lelhető fel. Az erdei méz magas ásványi anyag tartalma miatt kiemelkedik a többi fajta közül. A fogyasztása mindenkinek ajánlott, ami az immunerősítő tulajdonságának is köszönhető.

Mivel csekély a virágpor tartalma, ezért bátran fogyaszthatják allergiában szenvedők is. Megfázás, torok-, légcső- és tüdőgyulladás esetén nagyon sokat segíthet. Ilyenkor naponta 4-5 evőkanálnyit kell belőle fogyasztani. Az erdei méz sütéshez, illetve főzéshez nem ajánlott. Ahhoz, hogy a benne található tápanyagok hatékonyan szívódjanak fel, önmagában fogyassza el! Az íze, illetve a színe aszerint változik, hogy milyen fáról származik a kis szorgos méhecskék által gyűjtött mézharmat.

Egy dolog nyilvánvaló, mégpedig az, hogy sötét, majdnem fekete a színe, ezáltal könnyen felismerhető. Az erdei méz nyugtatja az idegeket és tisztítja a légutakat. Rengeteg vasat és rezet tartalmaz, így vérszegénység esetén rendkívül fontos fogyasztani.

Címkék: