hisztamin intolerancia

Mit tehetünk hisztamin intolerancia esetén?

  • 2021. augusztus 27. péntek
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A tavasz és a nyár az a bizonyos időszak, amikor az allergia elleni termékek iránti kereslet az egekbe szökik. Hazánkban évente több százezer csomag allergiás tüneteket enyhítő vagy megszüntető készítményt vásárolnak, amit a sok tucatnyi eladásra jóváhagyott termék közül választanak ki. Hogyan ne vesszen el az ember ebben a változatosságban? Először is nézzük meg, mi járul hozzá a hisztamin intolerancia kialakulásához!

Mi okozhat hirtelen bőrviszketést, légúti nyálkahártya duzzanatot, hasi fájdalmat és az allergia egyéb megnyilvánulásait? Ennek oka a hisztamin intolerancia, amit az allergén hatására szabaduló neurotranszmitter okoz. Ezért az allergia megnyilvánulásai elleni küzdelemben fontos helyet foglal el a receptorokat blokkoló gyógyszerek bevitele, amelyek csökkentik annak hatását a szervezetben.

Ezek az abszolút modern fejlesztések gyakorlatilag nélkülözik az allergiás gyógyszerek korábbi generációinak hátrányait és hisztamin intolerancia esetén már az első szezonális allergiás nátha és krónikus csalánkiütés esetén is javasoltak.