mozgásfejlesztő tölcsér

Mozgásfejlesztő tölcsér a fizikális fejlődésért

  • 2022. január 1. szombat
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Gyermekeinknél igyekszünk olyan játékokat alkalmazni, amelyekkel tanulnak, fejlesztik bizonyos készségeiket. Az egyensúlyérzéket, auditív észlelést, valamint szem-kéz koordinációt mozgásfejlesztő tölcsér segítségével hatékonyan fejleszthetjük.

Egyes gyermekek csecsemőkorban nem vagy kevésbé kapják meg az egyensúlyi ingereket. Szerencsére ez később is fejleszthető. A mozgásfejlesztő tölcsér elősegíti a motorikus képességek fejlődését, de még az emlékezetet is! Az eszközt különböző forgatásokkal alkalmazhatjuk. Fontos, hogy a forgatások ne legyenek túl lassúak, azonban folyamatosak maradjanak. A mozgásfejlesztő tölcsérrel kacagva tanulhat a gyermek egyensúlyozni.

Azok a gyermekek, akik jól elsajátítják az egyensúly és koncentrálás képességét, könnyebben birkóznak meg a tanulással. Az eszköz sérült gyermekeknél terápiás jelleggel is használható. A bölcsőringását, a szülő ölelését adja vissza. Nem süllyed el, a vízen játszva is alkalmazható. A legfontosabb, hogy ne csak tanuljon, de örömöt is okozzon a gyermeknek a foglalkozás.