Nem csak japánok szeretik a sushit.

  • 2018. március 2. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
A sushit egyre többen szeretik

Személyiségünket, ízlésünket nagymértékben befolyásolja az is, hogy hol nőttünk fel, melyik nemzet szokásai, értékei voltak ránk hatással. Az ételek tekintetében is elég nagy különbségeket észlelhetünk, hiszen ami egyik népnél teljesen hétköznapi, az máshol igencsak szokatlan.

A határok persze áthidalhatóak. Már Európában is elterjedt a sushi, ami nem csoda mert nagyon finom. Nem volt ez mindig így, ez az étel hosszú utat kellett megtegyen, amíg hozzánk eljutott és akkor is egy darabig csak nagyon szűk réteg fogyasztotta. A köznapi emberek gyakran úgy tudják, hogy nyers halból áll ez az ételkülönlegesség, pedig valójában ez csak egyik lehetséges összetevője. Tulajdonképpen főtt, ecetes rizsről van szó, amit általában hallal vagy más, tengeri eredetű étellel kínálnak.

Ma már egyáltalán nem ritka nálunk sem, hogy a sushi hozzátartozik a hétköznapi menühöz. Számtalan japán étterem található, ahonnan rendelni lehet, de aki a japán kultúra szépségét is szeretné élvezni, az helyben is fogyaszthatja.

Címkék: