díszpárnák

Régi és mai díszpárnák

  • 2021. július 28. szerda
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Egyetlen lakásból sem hiányozhatnak azok a tárgyak, amelyek nemcsak kényelmet biztosítanak, de esztétikus jellegükkel otthonossá, meleggé teszik a család birodalmát. Ilyen dekoratív kellékek a díszpárnák, amelyek minden otthonban megtalálhatóak.

Van úgy, hogy ezek együtt érkeznek a komfortos kanapéval, a huzattal megegyező színben vagy ahhoz passzoló egyéb árnyalatban, de az is előfordul, hogy a háziasszony saját kezűleg állítja elő ezeket.

Az ideális, ha a díszpárnák úgy színben, mint kialakításban passzolnak az adott helyiség stílusához. Csak így érhető el teljes összkép, kellemes hangulat.

Az idősebb korosztály tagjai még valószínűleg emlékeznek azokra az időkre, amikor gyönyörűen kikeményített, vasalt díszpárnák voltak az ágyakon, de azokat nem volt szabad használni, ha véletlenül mégis a fejünk alá tettük, édesanya azonnal ránk szólt, hogy ne gyűrjük össze. Azok voltak csak a szép idők! De ma már nincs ilyen, a díszpárnák nyugodtan használhatóak, hiszen praktikusabb anyagból készülnek.

Címkék: