Vajon mi lehet az az ESTA?

  • 2016. április 8. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Nagy segítség az ESTA
Nagy segítség az ESTA

Az Amerikai Egyesült Államok sokak számára nagyon vonzó célpont lehet mint látványosság. Temérdek turisztikai hely áll a rendelkezésünkre, és a kultúrkörnyezet is teljesen egyedülálló. Viszont nem szabad megfeledkeznünk a vízumkötelességről, ami nélkül nem léphetünk be. Vagy mégis? Az ESTA Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer egy teljesen más alternatívát is nyújthat.

Nincsen más dolgunk, mint az interneten keresztül megkeresni a megfelelő honlapot és kérvényezni a szükséges iratokat, hogy beutazhassunk. Természetesen van néhány feltétel, amivel rendelkeznünk kell, hogy kihasználhassuk ezt a rendszert. Az egyik, hogy az ország tagja kell legyen ennek a programnak. Amennyiben ez teljesül, akkor máris felkerülhetünk a listára.

Továbbá azonban érdemes tudnunk, hogy az ESTA Vízummentességi Program részeként csupán akkor utazhatunk, ha kilencven napnál kevesebbet akarunk eltölteni ott, illetve biztosan rendelkezünk továbbutazási vagy éppen hazatartó jeggyel. A feltételek adottak, a többi már csupán rajtunk múlik.

Címkék: