Vállaljunk gyermeket, itt a CSOK!

  • 2019. január 27. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A gyermeknevelés csodálatos és örömteli része egy pár életének, de nehézségeket is okoz, amelyek főleg anyagi vonatkozásúak. A jó fizetés ellenére sem biztos, hogy megengedhetjük magunknak az építkezést vagy nagyobb lakásba költözést. Ebben nyújthat anyagi hozzájárulást a CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2015 óta.

A CSOK összegének mértéke a gyermekek számával arányosan nő, maximálisan 10 millió Ft lehet, amit a 3 vagy annál több gyermeket nevelő családok vehetnek igénybe. 2019-re ehhez az összeghez társul egy kedvezményes kamatozású banki hitel, ami maximálisan 15 millió Ft lehet.

A már előre összegyűjtött megtakarításainkkal és a CSOK támogatással együtt megvásárolhatjuk vagy felépíthetjük az elképzelt otthont a családunknak. Gondolhatnánk, hogy egy ilyen kedvező lehetőség sok utánajárással társul.

Éppen ellenkezőleg! A modern ügyintézésnek köszönhetően, minden adatunk lekérdezhető az illetékeseknek, így elegendő csak nyilatkoznunk, hogy minden feltételünk adott. A megtakarított időt pedig szentelhetjük a szeretteinkre.