dilatáció kialakítása

A dilatáció kialakítása kiváló megoldás

  • 2019. november 14. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Amennyiben burkolással foglalkozik valaki, feltehetően hallott már a hőmérséklet miatti zsugorodásról. Olyan esetekben, amikor ennek a mértékét kell csökkenteni vagy ezt a jelenséget kell kiküszöbölni, gyakran a dilatáció kialakítása tűnik a legmegfelelőbb megoldásnak. Két, beton vagy járólap közé illesztett és megfelelően rögzített, általában acélelemekről van szó.

Ezek képesek a felület érdemi folytonosságának megszakítása nélkül követni a zsugorodással járó mozgást. A dilatáció kialakítása abban az esetben hasznos, ha a felületen nehezen gurítható vagy sérülékeny és különös odafigyelést igénylő gépekkel vagy eszközökkel dolgozunk. Ebben az esetben nem kell tartanunk a járólapok hullámosodásától vagy megrepedésétől, ami felesleges veszélyforrás is lehet.

Természetesen a betonba kevert különböző adalékanyagok csökkenthetik a zsugorodás mértékét, de a dilatáció kialakítása a lehető legprofibb megoldást nyújthatja egy ilyen összetett kérdésre. Számos esetben könnyebbséget okoz egy vállalatnak, ha nem kell a hirtelen jött károk javításáról gondoskodnia.