gyémánt vágótárcsa 

A gyémánt vágótárcsa helyes használata

  • 2021. április 27. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Hogyha precíz megmunkálásra van szükség, akkor fontos a minőségi eszközök alkalmazása. De egy jó minőségű gyémánt vágótárcsa még önmagában nem elég, bár vitathatatlan, hogy nélkülözhetetlen.

A helytelen használat nemcsak a munkaanyag, hanem a tárcsa sérülését is okozhatja. Egy helytelenül beállított szerszám vagy a vágandó anyag nem megfelelő rögzítése súlyos hibákat eredményezhet.

Minden alkalommal ellenőrizzük, hogy a gyémánt vágótárcsa alkalmas az adott anyag vágásához, továbbá sokat számít az is, hogy milyen fordulatszámon alkalmazzuk. A sok homokot tartalmazó anyagok alaposan koptatják a tárcsákat.

Ezért szükséges lehet növelni a hűtőfolyadék mennyiségét, ezzel jelentősen meghosszabbítva a gyémánt vágótárcsa élettartamát. Amennyiben elég körültekintőek vagyunk, biztosak lehetünk abban, hogy kitűnő munkát végezhetünk a TLS gyémánt vágótárcsákkal, amelyek a kopásálló kivitelt a strapabíró konstrukciónak és a minőségi anyaghasználatnak köszönhetik. Sarokcsiszolóba, vizesvágó gépbe, de elektromos körfűrészbe is befoghatóak.