A kreatív játékok különböző fajtái

  • 2021. május 25. kedd
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A gyerekek játékötleteitől néha elakad a lélegzetünk. Elképesztő, hogy micsoda fantáziával rendelkeznek és élvezet nézni, hogy a képzelőerejük segítségével sokszor milyen jól elszórakoznak egy kővel vagy fadarabbal.

A kreatív játékok csoportjába sok minden beletartozik. Itt vannak például az építőjátékok. Fejlesztik a koncentrációs és koordinációs készséget. Megismerteti a legkisebbekkel a színeket, formákat és az anyagokat. Végtelen mennyiségű variáció áll a rendelkezésükre az építőjátékoknak köszönhetően.

A kreatív játékok kategóriájába tartoznak a kirakósok is, amelyek az önálló logikus gondolkodás fejlesztésére szolgálnak, mindezt észrevétlenül, szórakoztató formában. A padlón kirakható játékok általában sokáig fenntartják a kicsik figyelmét.

A szerepjátékok egyedi kiegészítőket igényelnek, amelyek segítségével a kicsik a kedvenc mesehősük bőrébe bújhatnak vagy elképzelhetik, hogy ők éppen doktorok, tűzoltók, űrhajósok. A szabadtéri oktatójátékok is rengeteg kreativitást igényelnek. Segítenek megismertetni és megszerettetni a környezetüket, miközben például madáretetőt építenek.

Címkék: