A légzsák hiba komoly következményekkel járhat

  • 2016. augusztus 12. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Légzsák hiba
Légzsák hiba

A modern megoldásokra mindenképp szükség van az autógyártást illetően is, ugyanis a személygépkocsikkal történő közlekedés bizony rengeteg veszélyt tartogat a sofőrnek és az utasoknak egyaránt.

Például a légzsák hiba abszolút nem megengedhető, hiszen ennek a helytelen működése bizony komoly sérüléseket okozhat egy balesetkor. Természetesen, amikor ez bekövetkezik, az nem azt jelenti, hogy a kocsiban az összes légzsák ki kell nyíljon.

Például, ha az autóban csak a sofőr van, akkor nincs szükség arra, hogy az anyósülésnél lévő is működésbe lépjen. Ez elérhető egy ülésfoglaltság érzékelő segítségével, amelyik pontosan megállapítja, hogy mely helyeken ül valaki, ezáltal a balesetkor csakis az a védelmi légzsák nyílik ki.

Ez költséghatékony megoldásnak számít, hiszen ennek az eszköznek a javítása, helyére tevése bizony rengetegbe kerülhet és erre nincs szüksége a sofőrnek, ugyanis elég gondot jelenthet a megsérült gépkocsi szerelése. Az ülésfoglaltság érzékelő olyan fontosnak bizonyul, mint a légzsák hiba mihamarabbi kiiktatása.