locsolórendszer

A locsolórendszerről alkotott tévhitek

  • 2019. augusztus 7. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A letűnt korok technológiájának és az információ hiánya miatt; még mindig nagyon sok tévhit él a köztudatban, ami miatt ódzkodnak az emberek a megvásárlásától. Az első ilyen, hogy a locsolórendszer utólag semmiképpen sem telepíthető vagy csak úgy, hogy csatatér lesz a teljes kertből.

Nos, ez egyáltalán nem igaz. Tény azonban, hogy ez kicsivel több munkával jár, mint akkor telepíteni, amikor még nincs meg a füvesítés, ugyanis ilyenkor fel kell emelni a gyeptéglát a kijelölt pontokon, ahol a locsolórendszer csövezése lefektetésre kerül.

Egy következő tévhit, hogy a telepítés időpontja nem eshet a téli hónapokra. A legideálisabb nyilván a melegebb hónapokban megejteni a műveltet, de amennyiben nem fagyos a föld vagy nem takarja hó, úgy semmi akadálya nincs. Egy újabb példa, hogy az emberek azt gondolják, a locsolórendszer könnyen meghibásodik.

Ez egyáltalán nem igaz, persze ha mégis előfordul, akkor annak általában két oka van. Az egyik a helytelen telepítés, a másik pedig a karbantartás hiánya. A soron következő tévhitek gyakran az öntözőrendszer telepítési árak körül forognak.

Ez érthető, hiszen az ár mindig is érzékeny témának számított, legyen szó bármilyen termékről vagy szolgáltatásról. Az első félreértés így kitalálhatóan az, hogy minden esetben egy drága termékről beszélünk.

A linken található szakember vallomása alapján, még mindig találkozik olyanokkal, akik nagyon meghökkennek, amikor meglátják az öntözőrendszer telepítési árakat, hiszen jóval magasabb összegre számítottak.

Ilyenkor persze felmerülhet a gyanú, hogy esetleg valami kimaradt, rejtett költségekről van szó, rosszabb esetben nem minőségi a termék, de egyikről sincs igazából szó. A félreértés abból ered, hogy sokkal költségesebb egy elrontott rendszer megjavítása, mint egy új telepítése.

Ez általában nem így van más termékeknél, így nem csoda, ha tévedésekhez vezet. Az öntözőrendszer telepítési árakon felül az is tévhit, hogy sok vizet fogyaszt. Igazából messze nem annyit, mint a kézzel kivitelezett módszer.

Címkék: