A mosogató duguláselhárítás lehetőségei

  • 2016. május 11. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
A mosogató duguláselhárítás módszerei
A mosogató duguláselhárítás módszerei

A konyhában gyakori probléma lehet a lefolyó eldugulása. Ezt okozhatják a mosogatóba került ételmaradékok, zsírok és számtalan más dolog is. A mosogató duguláselhárítás lehet könnyen megoldható feladat vagy olyan, amit szakemberre kell bízni.

Ez a dugulást okozó anyagok természetétől is függ. Ha a vezetékekben lerakódott zsírok okoznak problémát, akkor a mosogató duguláselhárítás szerencsés esetben még egy kis forró víz segítségével megoldható, persze ez függ a cső minőségétől is.

A vékony műanyag csövek esetén ez nem alkalmazható, mivel a forró víz tönkretenné azokat. Olykor a különböző lefolyó tisztító vegyszerek is segíthetnek. Azonban, ha komolyabb problémával állunk szemben, akkor érdemes szakemberhez fordulni, aki a speciális eszközeivel könnyen megszünteti a dugulást.

A mosogató duguláselhárítás első lépése ilyenkor a felmérés. Csőgörénnyel vagy csatornakamerával feltérképezik a vezetéket és megállapítják a dugulás helyét, sőt, akár a dugulást okozó anyag természetét is, majd annak megfelelően választanak módszert a mosogató duguláselhárítás folyamatához.