Vodka

A vodka készítés rejtelmei

  • 2020. március 31. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A fogyasztásáról megoszlanak a vélemények. Végül is ízlések és pofonok, mindenki úgy fogyasztja, ahogyan szeretné, hiszen önmagában is különleges élményt jelent, míg nyugaton inkább koktélok összetevőiként tekintenek rá.

A vodka az oroszok és a lengyelek nemzeti italának számít. Pontos adat nincs arról, hogy mikor és hol állították elő az első vodkának nevezhető italt, hiszen a 15. század környékén csak különféle gabonapárlatokkal próbálkoztak, amiknek az ízét még abban az időben sem lehetett jónak nevezni.

A 19. században viszont elterjedté vált a faszenes tisztítás és elkezdték alkalmazni a többszörös lepárlás technikáját. Mai napig ez a két legmeghatározóbb lépés az elkészítése során. Minél precízebb a lepárlás, annál jobb minőségű vodkáról beszélhetünk.

Ennek köszönhetően garantálható a tökéletes tisztaság. A kínálatban a tiszta változatokon kívül megtalálható az ízesített vodka is, ami szintén kiemelkedő népszerűségnek örvendenek. A nagyobb étkezések előtt kitűnő étvágygerjesztőnek számít.

Címkék: