wc duguláselhárítás

A WC duguláselhárítás kötelező lépései

  • 2021. március 16. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A mosdó működése általában problémamentesen zajlik, de érdemes felkészülni a lehetséges problémákra. A WC duguláselhárítás lépései lényegesen eltérnek a többi csaptól, mivel nem tudjuk egyszerűn szétszerelni a szifont. A konyhában és a fürdőben szerencsésnek mondhatjuk magunkat, de itt egészen más a helyzet.

Amikor a WC szürcsölő hangot ad és látjuk, hogy nehezebben folyik le, akkor érdemes felkészülni. Amennyiben visszajön a víz, akkor nem fogjuk tudni újra meg újra lehúzni, mivel a WC megtelt. Ilyenkor várjuk meg, hogy lefolyjon. Legyünk türelmesek, mivel ez hosszú órákat is igényebe vehet. Amikor újra van benne hely, akkor forraljunk vizet. Az a legjobb, ha több edényt is igénybe veszünk, majd egyszerre öntjük bele a WC-be.

Ezután következik a WC duguláselhárítás legfontosabb eszköze, a pumpa. Miután kiöntöttük a forró vizet, álljunk neki a pumpálásnak. Ha ez a módszer nem segített, akkor marad a mechanika. Szerezzünk be egy kézi spirálozót az egyik barkácsáruházból vagy hívjunk szakembert!