Ácskalapács mágneses nyéllel

Ácskalapács üvegszálas nyéllel

  • 2020. január 11. szombat
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Egyszerű szerszámoknak tűnnek, viszont mindennek az alapját ezek jelentik. Egy szerszámos táska kalapács nélkül szinte teljesen felesleges. Szinte minden munkához szükség van rá. A kialakításukat tekintve mindegyik ugyanolyannak számít, hiszen a felépítésük egy nyélből és egy fejből áll.

Az ácskalapács viszont valamivel másabb, mint a hagyományos típusok. A fej egyik oldalán úgynevezett karmok találhatóak, amelyek alkalmasak a feszítésre. Ha ácsmunkáról van szó, akkor az rengeteg szeg beverésével jár. Természetes dolog, hogy néha mellémegy egyik-másik.

A kihúzásukhoz viszont nincs szükség plusz szerszámra, hiszen az ácskalapáccsal amilyen könnyen be lehet verni egy szeget, olyan egyszerűen ki is lehet húzni. Ezen kívül az egyszerűbb bontási feladatok is megoldhatóak ennek a praktikus szerszámnak a segítségével.

Lakásfelújításkor a régi ajtó és ablakkeretek kibontásánál lehet hasznos, mert ezzel ki lehet feszegetni a kisebb léceket. Az ácskalapács üvegszálas nyéllel is beszerezhető, ami pontosabb kezelhetőséget tesz lehetővé.

Címkék: