Aviva módszer férfiaknak: mit tud nyújtani?

  • 2018. október 19. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Egyes tornagyakorlatok a férfiak egészségén sokat segíthetnek

Sok ember egyértelműnek veszi, hogy az évek múlásával a férfiak is számos problémával kell szembenézzenek, főleg az ülőmunkát végzők, mint például a prosztata-megnagyobbodás, lelassult bélmozgás, szexualitás terén fellépő gondok. Ez azonban egyáltalán nem törvényszerű. Egyes tornagyakorlatok különösen jól jöhetnek az olyan férfiaknak, akik ülőmunkát végeznek. A szerepük főképpen abban van, hogy fokozzák a vérkeringést, hiszen ez szokta a legtöbb gondot okozni az ilyen munkahelyen dolgozók esetében.

A felélénkült keringés sok területen kifejti jótékony hatását. Először is csökkennek a szervezetben lévő toxinok, ami nemcsak az általános közérzet javulását fogja eredményezni, hanem regeneráló, fiatalító hatása is van. Egyes tornagyakorlatok olyan területeket, izmokat is meg tudnak mozgatni, amelyek másképpen egy idő után elveszítenék az erejüket és eredeti funkciójukat. Leglényegesebb ezek közül a medencealapi izom, ami a szeméremcsont és a gerinc alsó része között helyezkedik el. Egy olyan izomcsoport alkotja, aminek fontos szerepe van az ürítési funkciók tudatos szabályozásában, az alhasban található szervek rögzítésében, illetve a szexualitásban. Egyes tornagyakorlatok ezeket az izmokat meg tudják mozgatni, sőt, rendszeres végzésük esetén meg tudják erősíteni. Ha ezekre nincs elegendő figyelem fordítva, jóval nagyobb az esély az olyan problémák kialakulására, mint az inkontinencia, prosztatagondok vagy merevedési zavarok.

Számos olyan edzésterv, gyakorlatsor van, amit férfiaknak ajánlanak, de ezek általában csak kisebb területen fejtik ki jótékony hatásukat, egyes tornagyakorlatok viszont az egész testet át tudják mozgatni. Ilyen az Aviva módszerhez tartozó férfiaknak szóló gyakorlatsor is. Ha valaki ezeket elsajátítja és rendszeresen végzi, sok problémát meg tud előzni azokból, amelyek az ülő életmódból, a rendszertelen mozgásból, illetve az idő múlásából következnének be. Érdemes minden férfinak utánanézni ennek a módszernek és a tanfolyamokon elsajátítani az egyes gyakorlatok végzésének módját.