Az autóhasználat rengeteg szervizbe járással töltött holtidővel jár

  • 2018. január 24. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Abroncs teszt

Mindennek megvan az előnye, de a hátránya is. Egy autó sok mindenben megkönnyíti a mindennapi teendőinket, hiszen gyorsan eljuthatunk egyik helyről a másikra, számtalan dolgot szállíthatunk erőfeszítés nélkül, hatalmas távolságokat tehetünk meg és olyan helyekre mehetünk el, amit csak álmunkban tudtunk elképzelni. Azonban, ami elromolhat az el is romlik és ez együtt jár azzal, ha az ember autótulajdonos.

Elég ha nem figyelünk oda valami apróságra és egy kis idő elteltével képes elég rendesen elhatalmasodni a probléma. Ez főleg akkor jelent nagy gondot, hogyha a motorban keletkezik komolyabb meghibásodás. Ahhoz, hogy a drága időnket ne kelljen mindig a szervizbe járással tölteni, ügyeljünk arra, hogy megfelelően karban legyen tartva az autó! Mindig figyeljük az akku állapotát, de okod ad a gyanakvásra az is, hogyha vacakol a gyújtás.

Abból már elég sok mindent le lehet szűrni. A váltó, a kuplung is gyakran szokott makacskodni. Egyből észrevesszük, hogyha valami nem a megszokott módon működik és ha ilyesmit tapasztalunk, jobb minél hamarabb kiküszöbölni a problémát. Ez nemcsak az autó állapota miatt fontos, hanem a mi és az utasaink biztonsága érdekében is. Ehhez szorosan hozzátartozik az abroncsok állapota. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy a hideg idő beálltával fel legyen szerelve a téli gumi! Bár nem kötelező, azonban a saját érdekünkben nagyon fontos, hogy még időben megtegyük ezt a lépést.

Szerencsére a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb autóvezető odafigyel arra, hogy megfelelő abroncs legyen az autóján. Ellenkező esetben hiába leszünk büszkék a jármű tökéletes műszaki állapotára, mert elég lesz egy kisebb jeges útfelület és már bele is csúsztunk az árokba. Hogyha meg is ússzuk egy karcolás nélkül, valószínűleg a kocsi már nem lesz ennyire szerencsés és megtörténhet, hogy több hétig nélkülöznünk kell, pedig elég lett volna csupán időben feltenni a téli gumikat, mert akkor megelőzhettük volna egyszerűen az efféle gondokat. Különösen akkor jelent nagy problémát, hogyha nélkülözhetetlen a családban az autó.

Címkék: