érszűkület tünetei lábon

Az érszűkület tünetei lábon érezhetőek elsőre

  • 2021. július 31. szombat
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Sajnos, világszerte nagyon sok embert érint az érszűkület problémája, Magyarországon például minden 5-ik, a 65 életévét betöltött személy küzd ezzel a komoly egészségügyi gonddal. Ez voltaképpen az ér keresztmetszetének szűkülete, aminek következtében a vér áramlása laminárisról turbulenssé válik. Általában először az érszűkület tünetei lábon jelentkeznek, méghozzá erős és görcsös fájdalom formájában. Tehát nem lehet nem észrevenni a szimptómákat, mint számos más betegség esetében, amelyek sokszor hónapokig, évekig lappanganak a szervezetben anélkül, hogy az érintettek tudnának róla.

Az érszűkület tünetei lábon nemcsak fájdalommal jöhetnek, hanem kékes elszíneződések válnak láthatóvá, illetve a hideg végtagok szintén erre utalnak. A betegség okai között vannak olyanok, amelyekről nem tehetünk, de olyanok is, amelyekről igen. Előző kategória a cukorbetegség és a magas vérnyomás, utóbbi pedig a zsíros, egészségtelen ételek fogyasztása, dohányzás, mozgásszegény életmód. Ha az érszűkület tünetei lábon érezhetőek, a kezelés nem tűr halasztást!

Nem egyszerű a fekélyes láb gyógyítása

Az érszűkület egyik súlyos szövődménye a lábszárfekély kialakulása, aminek a kezelése rendkívül hosszú folyamat, előfordul, hogy évekbe telik, mire végül eltüntethetjük a csúnya sebet. Szerencsére több módszerrel is lehetséges a fekélyes láb gyógyítása, kezdetben, de kizárólag csak akkor, ha a probléma nem túl súlyos, bevethető a különböző gyógynövények ereje, amelyek gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással bírnak. A rugalmas pólya viselése, a kompressziós harisnya és a fásli nemcsak a fekély kezelésében gyakorol nagy szerepet, hanem annak megelőzésében is.

De a Fumara mofetta fürdővel is rengeteget tehetünk lábaink egészségéért. Ezt napjainkban már a saját otthonunkban is elvégezhetjük, mindössze a Fumara Pezsgőkristályokat szükséges beszereznünk hozzá. De ha úgy látjuk, hogy a probléma nagyon súlyos, akkor onnantól kezdve már a fekélyes láb gyógyítása szakorvos feladata. Minden javaslatát pontosan be kell tartani a siker érdekében. Ha ezt megfogadjuk, akkor a fekélyes láb gyógyítása viszonylag rövid időn belül lezajlik és csak egy rossz emlék marad a seb.