immunerősítés

Micsoda pontosan az immunerősítés alapja?

  • 2021. július 29. csütörtök
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Az immunrendszer megfelelő működése nagymértékben függ a bélflóra egészségétől. Az immunerősítés alapját tehát ez képezi, ezért aki szeretné, hogy a természetesen védelmi rendszere a lehető legjobban működjön, erre oda kell figyeljen. A belekben található jótékony baktériumok legfontosabb szerepe, hogy javítsák az emésztést, elpusztítsák a kórokozókat és növeljék a szervezet ellenálló-képességét.

Az immunerősítés lényeges részét képezik még az antioxidánsok, amik a káros szabad gyökök ellen biztosítanak védelmet. Gondolni kell itt az A-, C- és E-vitaminra, a béta-karotinra, a cinkre és a szelénre. A sárga, zöld és narancssárga gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazzák ezeket, ezért az alma, citrusfélék, zöldségek, akárcsak a brokkoli, répa, retek, cékla és diófélék szedése nagyon jó ötlet.

Szintén igazi csodaszer a D-vitamin, amely kiemelten fontos immunrendszert támogató vitamin. Az immunerősítés nem lenne teljes az esszenciális zsírsavak nélkül. Az olajos halak, főként a lazac, a makréla, a szardínia, a hering vagy akár egy finom szilvásváradi pisztráng mind fontos részeit kell képezzék egy teljes étrendnek.

Címkék: