Olajág szakértője

Az Olajág szakértője az idősek gondozásáról

  • 2020. március 29. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Tudta, hogy Magyarországon az összlakosság 4,2 százaléka 80 évnél idősebb? Néhányuknak fokozott gondoskodásra és figyelemre van szüksége. Manapság a 60 év felettiek szülei 85, 90 évesek vagy annál is idősebbek lehetnek. Az Olajág szakértője tippekkel és tanácsokkal szolgál a rokonoknak abban, hogy mire kell különös figyelmet fordítani az idős emberek gondozásakor.

Az öregedéssel az emberek általános állapota és látási problémái gyakran mozgási problémákat is okoznak. Ezért a lakást hozzá kell igazítani az idős rokon újonnan jelentkező igényeihez. Ha a házban csempe vagy laminált burkolat van, akkor érdemes nekik olyan lábbelit választani, ami nem csúszik.

Az Olajág szakértője arra is felhívja a figyelmet, hogy az idősek megóvása érdekében, igyekezzünk a padlókról eltüntetni a kábeleket. A fürdőszoba előkészítésekor ügyeljünk arra, hogy csúszásmentes szőnyeget helyezzünk a padlóra. Ha lehetséges, a kádat cseréljük le egy üléssel ellátott zuhanykabinra. Ez biztonságosabb, mivel csökkenti az esés kockázatát, tájékoztat az Olajág szakértője.